Новини сайту

Нова реальність в Естонії: водій може керувати автомобілем з... офісу

Нова реальність в Естонії: водій може керувати автомобілем з... офісу

MT UNDI -
Кількість відповідей: 0

Естонська компанія Elmo Rent розробила технологію, що дозволяє керувати автомобілем, що їде вулицею, прямо з офісу. 

Багато водіїв вже помітили, що дорогами цієї країни автомобілі компанії їздять без водія. У цих транспортних засобах водій фактично присутній, але сидить у затишному офісному приміщенні — віддаленому робочому місці водія.

Ідея, щоправда, не нова, тому що німецький стартап Fernride також дозволяє дистанційно керувати напівавтономними автомобілями, причому вантажними. Більше того, рішення німецької компанії дозволяє керувати навіть 25 автомобілями одночасно. Однак технологія естонців запроваджена на більш вищому рівні.

«Водій може здійснювати поїздки з офісу, робити перерви, брати каву з печивом на кухні, міняти машину на кілька кліків. Професія водіння безперечно стає все більш привабливою», – представляє можливості нової технології Енн Лаансоо, менеджер та ідеолог компанії.

За його словами, навіть людина з обмеженою рухливістю може стати дистанційним водієм, оскільки панель керування дозволяє попередньо скласти сидіння та забезпечити доступ для інвалідного візка. За словами компанії, можливість дистанційного керування транспортним засобом насамперед робить життя зручнішим. Можна також додати, що дана технологія може вирішити проблему нестачі водіїв та позитивно впливати на навколишнє середовище.