Новини сайту

У парламенті зареєстрували законопроект про бронювання перевізників

У парламенті зареєстрували законопроект про бронювання перевізників

MT UNDI -
Кількість відповідей: 0


У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який дозволить підприємствам у сфері автомобільного транспорту бронювати 100% своїх військовозобов’язаних працівників, включаючи ФОП.

Володимир Крейденко, який виступає автором законопроекту №11334, також є заступником голови парламентського Комітету з питань транспорту та інфраструктури. За словами нардепа, він уже звертався до Кабінету міністрів із пропозицією надати перевізникам право забронювати 100% своїх працівників незалежно від організаційно-правової форми господарювання.

За словами Володимира Крейденка, наразі послуги міжнародних перевезень вантажів автомобільним транспортом здійснюють трохи більше 32 тис. перевізників, з яких майже 24 тис. – це фізичні особи-підприємці (ФОП). Міжнародними перевезеннями пасажирів займаються близько 3 тис. перевізників, з яких 64% зареєстровано як ФОП. Водночас чинним законодавством не передбачено процедури бронювання для ФОП.

Представники ЄБА просять зробити мобілізацію більш прогнозованою. На думку асоціації, визначення безпосередньо самим бізнесом тих співробітників, які є критичними для продовження ефективної діяльності підприємства в умовах війни, допоможе уповільнити велику хвилю проблеми кадрів, яка щомісяця все більше накриває бізнес, що працює в Україні.