Новини сайту

Громадське обговорення змін до умов ліцензування перевізників

Громадське обговорення змін до умов ліцензування перевізників

MT UNDI -
Кількість відповідей: 0

Деркач Сергій Анатолійович, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України: “- Представив на громадське обговорення зміни до умов ліцензування перевізників. Офіційно – це постанова Кабміну. Простіше – документ, який дає можливість почати та вести роботу в перевезеннях.

Кінцева мета змін – швидка та оцифрована процедура отримання ліцензії, яка б відповідала європейським стандартам.

Що пропонуємо:

Скасовуємо спрощений порядок видачі ліцензій – так звані “воєнні ліцензії”;

Фіксуємо електронний формат подачі документів на ліцензування. За цей рік у нас буквально пару пакетів документів були подані паперово, всі інші – електронно. Тепер тільки онлайн.

Встановлюємо навчання водіїв за європейськими стандартами. Кожен водій повинен буде отримати сертифікат професійної компетенції та бути в Реєстрі професійних водіїв (який вже працює). Оскільки навчання визначено Законом, то сьогодні водії проходять непрофесійні курси або отримують/купують сертифікати неакредитованих закладів. Щоб верифікувати легальність роботи водіїв перевізника – останній повинен буде в своєму онлайн-кабінеті заповнювати дані про водіїв. Це рішення стане основою для впевненості, що податки сплачуються і бізнес працює у білу.

За посиланням всі зміни: https://bit.ly/4aMybE4